DRIVING EXAM INFO IN SWEDISH // Information för dig som vil ha ditt körkort

This Guys, today I passed my driving test! No more ''Jesus take the wheel!''. Can't explain what's going on in my mind, I'm a mess! Started crying like a baby once I found out that I am no able to drive a car on my own!
Today I'm deleting everything off my computer related to this madness and therefore i just wanted to share some information with fellas out there who have same problems I had years ago. No one helped me, so maybe this post helps a few.

___________________________________________________________________
Tjena, allihopa!
Denna inlägg ska handla om körkort för att... *trummor spelar* jag ÄNTLIGEN HAR TAGIT KÖRKOOORT!!! Efter bara tre år.. no biggie! :p
Hur som helst, hade jag otroligt svårt med att hita bra och dessutom rätt information som man kan lita på, dessutom fick man fan ingen info alls på körskolan.

TEORI:
Gällande böcker osv, betala inte för ''info kvällar''. Har man otur -som jag hade, kommer man att få lyssna på en jätte tråkig lärare som bara mumlar och stammar, allt för att dra på tiden (vi snackar om 3timmar). Det som jag rekomenderar - läs boken. Sedan finns det bra och gratis sidor på internet där du kan kontrollera dina teori kunskaper. Men som sagt, det är olika för olika.

Alltså, det handlar om att spara så mycket pengar som möjligt och ändå ha en god kunskapbas.

Några länkar som jag regelbundet kollade igenom:
TEORI:
Transportstyrelsen.se
Trafiktestet.se/ (bra filmer)
Xn--vningskrning-3ibh.com (kort text samt bra information +flera tips)
YOUTUBE!!! (finns flera bra filmer, välj själv det du behöver ''träna'' på)

Gratisteori.se (BÄST)

*Jag kan nu börja skryta att jag klarade mitt teoriprov på första försök! Men frågor... och fyFAsiken vad krongliga de var, eller så var jag inte tillräckligt redo. Ibland kan det vara bra om man kan göra några teoriprov på trafikskolan för att det är de frågorna som kommer på det ''verkliga'' provet, fastän de blir ändrade.

UPPKÖRNING:

Personligen tycker jag att man borde boka ett körprov efter att man har kört med skolan. Bästa sättet är att såklart kunna övniningsköra privat men det är alltid mycket bättre om man kan övningsköra några gånger med de ''professionella'', för att de ''examinerar'' precis som de gör på trafikverket, samt det kostar mindre att köraupp med skolan än att misslyckas med uppkörningen på trafikverket.

*Uppkörningen var verkligen peace of cake, glömde nästan bort mannen som satt bredvid mig! Det handlar mycket om att kunna slappna av och inte tänka på alla små/stora fel man gör, för att jag är 100% säker att det ''fel'' man gör, är ingenting märkvärdigt, men försök att undvika göra samma fel igen nästa gång! Annars så tänk att gjort är gjort, livet fortsätter. Klart att det är surt om man blir kuggat på någonting som man VET att man kan, och speciellt när man har begränsad ekonomi.

Men ställ inte till det för dig själv! Som tur bor jag i Umeå, en liten stad (med inte så små kostnader), och hade inte så intensiv trafik runt omkring mig. Men återigen, STRESSA INTE, om du känner dig lugn kommer allting att gå jätte smidigt. De som examinerar dig, har en gång i tiden varit i din situation och förstår att du är nervös, men om du redan kan köra, finns det ingen/ingenting som hindrar dig!

Lycka till! <3

1 kommentar:

  1. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

    SvaraRadera

Wanna talk some $hi?